Soms wil ik gewoon m’n eigen zijn. Ook al ziet de maatschappij mij als minder. Er zijn zoveel verwachtingen en verplichtingen. Ik wil gewoon vrijheid, zeker van al die stereotypen van hoe dat ik moet zijn. Ik wil gewoon niet worden nageroepen! Kifesh? Zeg woullah ma gij vindt da fijn?  Ah doe normaal…

Kijk soms wil ik gewoon doen wat dat ik wil. Zonder dat iemand mijn mannelijkheid in vraag stelt. Ik wil me kleden hoe dat ik wil, want mijn geloof doet niet aan onderdrukking. De onderdrukking begint bij fake, fake news, fake hair, fake bodies, fake lifestyles, fake money….

Zoek gewoon naar uzelf. Stop met etiketten op ons te plakken. Wij zijn geen barcodes. Wij zijn de nieuwe generatie. Wij zijn geen criminelen.Wij zijn geen lustobjecten. We zijn niet afgebakend. Wij zijn niet onderdrukt. Wij zijn jongeren met dromen en ambities. Die niet passen in hokjes van vooroordelen. Wij veranderden de toekomst. Zonder onszelf te veranderen. En vechten tegen de toekomst.

Wat is YMAGE?

Tijdens dit dieptetraject voor en door jongeren organiseren we toffe workshops, vormingen en activiteiten voor jongens en meisjes van 16 tot 20 jaar. We hebben hierbij aandact voor relatievorming, seksualiteit, macht, de rol van religie en actuele thema’s zoals loverboys, #metoo, kruispunt denken… Het doel is om deze jongens en meisjes te versterken in hun genderidentiteit en gaandeweg meer kennis over seksualiteit, mannelijkheid/vrouwelijkheid, relaties tussen gender, religie en macht etc. op te bouwen. 

    Mannenweek @Bazzz

    Op 19 november is het internationale mannendag. Om dat bij Bazzz te vieren hielden we een mannenWEEK! Tijdens deze week konden onze jongens hun stem laten over man zijn in 2021. We organiseerden een meetingpoint en lanceerden de fotoreeks ‘I’m still a man’. We vroegen hiervoor aan onze jongens welke eigenschappen en interesses ze hebben die niet typisch ‘mannelijk’ zijn… maar hen daarom niet minder man maakt. Het resultaat vind je hier.